Pizza Brasov
Nimic nu se compara cu o Pizza Brasov unica. Cu toate ca acest preparat era considerat a fi mancarea saracilor, lucrurile au inceput sa se schimbe. In ziua de azi, pizza este considerata a fi mai mult un fel de fast food. Cu toate acestea, italienii inca sunt de parere ca acest preparat este unul autentic. Ei tin cont de retetele pe care le folosesc in realizarea pizzei si le respecta cu strictete.
Pizza pe care o stim in ziua de azi a aparut dupa secolul al XVI-lea. Cuvantul in sine este mult mai vechi, el aparand in anul 997. Precursorul pizzei a fost cel mai probabil focaccia. Aceasta specialitate italiana este o paine turtita condimentata cu diverse lucruri. Romanii obisnuiau sa consume destul de frecvent aceasta paine. Chiar si grecii mancau painea alaturi de ierburi, ceapa si usturoi.
Pizza Brasov
In secolul al XVI-lea, focaccia s-a transformat definitv. Pizza Brasov a devenit preparatul pe care initial doar saracii din Napoli il consumau. In aceasta zona a Italiei, saracii obisnuiau sa puna rosiile pe paine. Pe masura ce diversitatea topping-urilor a crescut, lucrurile s-au schimbat. Italienii de pretutindeni au inceput sa aprecieze din ce in ce mai mult acest preparat.
Regina Margherita era o fana a unui tip de pizza foarte cunoscut. Ea s-a decis sa numeasca aceasta pizza dupa ea. Pizza Margherita a ramas astfel unul dintre cele mai cunoscute tipuri de pizza. Aceasta pizza a fost creata dupa culorile steagului Italian. Aceasta pizza are in compozitie doar mozzarella, busuioc si rosii. O alta pizza la fel de cunoscuta este Marinara. Chiar si aceasta pizza s-a bucurat de o faima destul de mare. Ea era preparata de nevestele marinarilor care se intorceau acasa.
Pizza Brasov
Pizza Brasov a trecut rapid granitele Italiei, ea raspandindu-se in toata lumea. Acest preparat a inceput astfel sa fie unul pe placul numeroaselor persoane. In America este un preparat foarte indragit, de care toata lumea se bucura. Cu toate acestea, in aceasta tara a devenit un tip de fast food. Pizza este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate feluri de mancare din lume.