Friday , April 12 2024
Noutati

Sterilizare La Rece Instrumentar

Sterilizare la rece instrumentar pentru cabinetele veterinare

Iubitorii de animale, cu siguranta se documenteaza cu privire la procedura de sterilizare la rece instrumentar pentru cabinetele medicale.

Riscul ca pacientii veterinari sa dezvolte o infectie dupa o procedura chirurgicala a fost intotdeauna o sursa de ingrijorare. De aceea, este esential sa fie foarte bine instruiti toti medicii veterinari si asistentii lor despre tehnicile de sterilizare.

Procedura de sterilizare la rece instrumentar

Sterilizarea este o procedura standard pentru dezinfectarea instrumentelor chirurgicale, inclusiv cele folosite de catre medicii veterinari. Sterilizarea la rece este o tehnica de sterilizare eficienta si sigura. Aceasta este folosita pentru eliminarea a microorganismelor, conservarea instrumentelor si siguranta personalului medical.

In ceea ce priveste aceasta procedura, trebuie mentionat faptul ca este realizata la temperaturi extrem de scazute. Ca sa va faceti o idee, aceasta procedura este efectuata de obicei la -70°C si -80°C. Sunt folosite substantele chimice adecvate cum ar fi peroxidul de hidrogen sau formaldehida cu scopul de a preveni raspandirea infectiilor si a bolilor prin instrumente medicale.

Sterilizarea la cald a instrumentelor

Exista probabil persoane care se intreaba daca exista si alternative pentru procedura de sterilizare la rece instrumentar pentru cabinetele veterinare.

Ei bine, cu siguranta exista, iar aici ne referim la sterilizarea la cald. Utilizarea unei autoclave pentru a steriliza echipamentul si consumabilele chirurgicale este simpla. Pur si simplu plasati materialul de sterilizat in interiorul camerei autoclavei.

Dupa aceea, autoclava isi supune continutul la abur saturat sub presiune care atinge o temperatura de 121 °C (250 °F). In esenta, procesul de sterilizare foloseste temperaturi care sunt mai mari decat punctul de fierbere al apei.

Aceasta procedura poate dura intre 20-90 de minute, in functie de dimensiunea camerei autoclavului si de materialele care sunt sterilizate.

Sterilizare La Rece InstrumentarDesi majoritatea clinicilor veterinare detin autoclave, tipurile pe care le folosesc sunt in mare parte modele de masa, aproximativ de dimensiunea unui cuptor cu microunde. Prin urmare, aceste clinici sunt obligate sa sterilizeze dispozitivele medicale in loturi mici.

Acest lucru face ca procedura obositoare si consumatoare de timp. O alta optiune practica este implementarea unor metode suplimentare de sterilizare, cum ar fi huse sterilizate pentru instrumente chirurgicale.

Cum sa sterilizezi instrumentele chirurgicale intr-un cadru veterinar?

Este nevoie de o pregatire aprofundata a personalului veterinar cu privire la procedura de sterilizare a instrumentelor chirurgicale. Acest lucru este valabil atat pentru sterilizare la rece instrumentar, cat si pentru sterilizarea la cald, in autoclava.

De exemplu, persoana care se ocupa de sterilizare ar trebui sa inteleaga ca poate dura pana la 10 ore pentru ca instrumentele sa devina complet sterile. Un dispozitiv medical trebuie sa stea mult inainte ca un veterinar sa il poata folosi din nou.

Primul pas in asigurarea sterilizarii corecte a instrumentelor chirurgicale este curatarea corecta a instrumentului chirurgical dupa utilizare.

Spalati toate resturile biologice si murdaria de pe fiecare piesa in decurs de 30 de minute dupa incheierea procedurii chirurgicale. Cea mai eficienta metoda de spalare presupune plasarea fiecarui instrument separat sub jet de apa in timp ce tineti de el.

Pentru a va asigura ca toti contaminantii se slabesc si cad de pe instrument, utilizati o perie cu peri de plastic dur in timp ce dispozitivul ramane in apa distilata sau demineralizata cu un factor de pH neutru. Acest lucru impiedica legarea substantelor care contin proteine.

Daca procesul de curatare face instrumentul chirurgical rigid, pulverizarea lubrifiantilor pe fiecare suprafata a instrumentului ar trebui sa ajute. Rigiditatea este de obicei rezultatul impuritatilor, cum ar fi depozitele minerale, care creeaza coroziune atunci cand doua suprafete metalice se ating.

In plus…

Asigurati-va ca evitati utilizarea detergentilor care contin enzime in timpul procesului de sterilizare, deoarece pot deteriora instrumentele. In cele din urma, evitati utilizarea oricarei solutii care contine clorura de benziu si amoniu daca instrumentul supus sterilizarii contine wolfram.

Inainte de a trece la etapa finala a sterilizarii, este esential sa inspectati si sa va asigurati ca toate instrumentele chirurgicale sunt curate si functioneaza corect. Fiecare unealta trebuie sa fie indreptata in sus in pozitia deschisa la inceputul procesului de sterilizare in autoclave.

Sterilizare La Rece Instrumentar – Acest lucru face posibil ca aburul sa ajunga la fiecare suprafata a instrumentului chirurgical. Instructiunile producatorului trebuie sa specifice temperatura, presiunea si durata corespunzatoare a ciclului pentru fiecare tip de instrument chirurgical.

Citeste si...

Asfaltare Pret

Asfaltare Pret

Factorii care stabilesc asfaltare pret Pentru majoritatea persoanelor care se gandesc sa isi asfalteze curtea, …

Close