Thursday , July 18 2024

Dentist Brasov

Ar trebui sa le fie oamenilor teama de un medic dentist Brasov?

Dupa cum probabil bine stiti, exista atat copii cat si adulti care au teama de un medic dentist Brasov.

Tocmai datorita fricii pe care o au fata de medicul dentist, aceste persoane evita cat pot de mult sa treaca pragul unui cabinet stomatologic, iar cand ajung la dentist deja situatia este grava.

Cei mai multi dintre acestia, amana vizita la dentist pana cand au parte de o durere ingrozitoare de dinti, sau au alte probleme.

Dar, oare de ce se tem aceste persoane de medicul dentist? Ar trebui sa le fie intr-adevar teama sa mearga la dentist? Aflati mai multe detalii in legatura cu teama oamenilor de medicii stomatologi, citind articolul pana la final.

Teama pacientilor sa mearga la un dentist Brasov

Asadar, am mentionat deja ca exista foarte multe persoane carora le este teama sa mearga la medicul dentist. Vom vedea si ce motive sustin aceste persoane ca au, pentru a nu merge la cabinetul stomatologic.

1. Pierderea controlului

Unii oameni vad vizita la dentist ca pe o experienta in care isi pierd controlul. Ei simt ca este o stare imprevizibila, in care nu stiu ce se va intampla.

Dentist BrasovCu toate acestea, clinicile stomatologice au investit foarte mult in pregatirea intregului personal clinic, pentru a se asigura ca dumneavoastra, pacientul, aveti intotdeauna controlul.

Fie ca este vorba de coordonatorii de la front office sau de personalul clinic, totul ca este explicat, si daca aveti nevoie de clarificari suplimentare, le veti primi.

In plus, daca nu va simtiti confortabil cu nimic, veti primi ajutorul si sprijinul necesar, astfel incat sa va simtiti in largul dumneavoastra.

2. Durerea

Foarte multe persoane evita sa mearga la medicul dentist deoarece se tem de durere. Unii pacienti asociaza durerea cu inteparea acului in timp ce li se efectueaza injectie cu anestezic, altii o asociaza cu alte tratamente.

De obicei, crema speciala este aplicata pe gingii dumneavoastra inainte de a primi injectia anestezica, astfel incat pacientii sa nu aiba parte de durere.

In timpul in care lucreaza medicul dentist Brasov in gura pacientului, acesta nu va simti nici durere si nici disconfort, deoarece are toata gura amortita datorita anestezicului.

3. Zgomot

Exista pacienti care evita sa mearga la stomatolog, datorita zgomotelor pe care le produc instrumentele pe care acesta le foloseste. Intr-adevar, instrumentele pe care medicul dentist le foloseste emit zgomote neplacute, dar pacientul nu este afectat de acestea, iar zgomotele nu provoaca durere in gura pacientului, cum ar crede unii pacienti.

4. Teama de anestezic

Oamenii de obicei nu se tem sa primeasca un anestezic (medicament amortitor), dar in schimb, se tem ca anestezicul nu functioneaza. Unii oameni se tem de efectele secundare ale anestezicului, cum ar fi amorteala temporara a buzelor.

5. Teama de sange

Unii oameni au frica de sange (hemofobie). Ei pot simti frica sau panica in legatura cu posibilitatea sau prezenta reala a sangerarilor chiar minore care se pot intampla in timpul unei proceduri dentare.

6. Teama de mirosuri

Oamenii pot deveni anxiosi din cauza modului in care miroase cabinetul dentistului sau a aromelor specifice care apar in timpul tratamentului stomatologic.

Concluzie

Cand vine vorba despre vizitarea unui medic dentist Brasov, oamenii evita sa faca acest lucru. Adesea invoca fel si fel de motive pentru a nu merge la controale regulate ale danturii. Toate aceste motive pe care le-am enumerat anterior insa, nu ar trebui sa va determine sa nu mergeti la stomatolog.

Cu siguranta, fiecare pacient care viziteaza in prezent un cabinet stomatologic au parte de o experienta pozitiva.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Alege Specialisti si Un Cabinet Ultra Modern! Alegeti un Cabinet Dentar …

Close