Friday , June 21 2024

Constructii Modulare

De ce sa alegeti constructii modulare?

Daca v-ati gandit sa construiti o casa, merita sa optati pentru constructii modulare. De asemenea, acest tip de constructii reprezinta solutia perfecta si in alte situatii.

Daca aveti nevoie de o cladire pentru birouri, de o cladire in care sa deschideti un restaurant, de un service auto, etc. alegeti constructiile modulare.

Acest tip de constructii devine mai popular cu fiecare zi care trece in Romania. Si, trebuie sa recunoasem ca pe buna dreptate popularitatea constructiilor modulare creste. Acestea vin la pachet cu foarte multe avantaje semnificative.

Ce sunt aceste constructii modulare?

Constructia modulara volumetrica este un proces in care incaperi intregi sau sectiuni de incaperi sunt construite intr-o fabrica si apoi transportate pe santier pentru asamblare. Acest tip de constructie este utilizat atat pentru proiecte modulare permanente, cat si relocabile.

Este vorba despre cladiri care nu sunt proiectate pentru a fi mutate fata de cele care sunt; ganditi-va la un hotel versus o sala de clasa temporara.

Constructia cu panouri este un proces in care panourile de perete interior si/sau exterior sunt construite intr-un cadru din fabrica si apoi transportate si aranjate pe santier. Restul cladirii este construit la fata locului.

Se spune despre constructiile modulare ca au foarte multe avantaje, lucru mentionat mai sus in articol. In continuare puteti descoperi cateva dintre cele mai interesante exemple.

Avantajele constructiilor modulare

Constructia modulara cu siguranta poate economisi costuri, dar acesta nu este beneficiul sau principal. Beneficiul principal al constructiei modulare este economia de timp si rentabilitatea mai rapida a investitiei.

Deoarece constructia modulara permite asamblarea industrializata care are loc concomitent cu pregatirea santierului, timpul total necesar pentru construirea unei structuri poate fi redus considerabil.

Adesea, in momentul in care santierul este gata (fundatie nivelata, instalatii sanitare la loc, beton turnat etc.), modulele construite din fabrica sunt gata pentru a fi amplasate.

Un hotel construit modular de exemplu, isi poate deschide portile si poate incepe sa genereze venituri cu 30%-50% mai devreme decat un hotel construit in mod traditional.

Constructii ModulareAlte beneficii includ o mai mare siguranta a lucratorilor (lucratorii lucreaza cu totii intr-un mediu sigur, controlat, spre deosebire de lucrul la inaltimi precare si/sau in medii mai putin controlate). De asemenea amintim productivitatea imbunatatita, siguranta sporita a programului si predictibilitatea imbunatatita a costurilor.

Constructia modulara este sustenabila?

Constructia modulara este considerata o optiune mai durabila decat metodele traditionale de constructie din cateva motive:

1. Mai mare flexibilitate si reutilizare

Cladirile modulare pot fi dezasamblate si modulele relocate sau renovate pentru o noua utilizare. Astfel poate fi redujsa cererea de materii prime si minimizata cantitatea de energie cheltuita pentru a satisface noua nevoie.

2. Mai putine deseuri materiale

Atunci cand se construieste intr-o fabrica, deseurile sunt eliminate prin reciclarea materialelor, controlul stocurilor si protectia materialelor de constructie. Dat fiind faptul ca numarul deseurilor materiale este limitat, atat producatorii au de castigat pentru ca nu fac risipa, cat si mediul inconjurator.

3. Calitatea aerului imbunatatita

Structura modulara este finalizata in mod substantial intr-un cadru controlat din fabric. Utilizand materiale uscate, potentialul de captare a unor niveluri ridicate de umiditate in noua constructie este eliminat.

Concluzie

Cand vine vorba despre constructii modulare, acestea devin mai populare cu fiecare zi care trece. Acest lucru se datoreaza in totalitate numarului mare de avantaje pe care constructiile respective le ofera.

Daca doriti sa construiti ceva, optati pentru constructii modulare. Veti avea numai de castigat.

Citeste si...

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Situatii in care poate fi util un topograf Brasov In momentul in care vine vorba …

Close