Thursday , July 18 2024

Brichete De Lemn

Brichete de lemn

Rumegusul rezidual presat reprezinta materia prima pentru fabricarea incalzitorului termic denumit Brichete De Lemn. Acest rumegus este obtinut ca urmare a procesului tehnologic de prelucrarea a lemnului. Brichetele de lemn au o putere calorica superioara celorlalte categorii de incalzitori termici. Puterea calorica este mai mare cu aproximativ douasprezece procente.

Costurile generate de achizitia acestui combustibil solid sunt mult mai mici, in comparatie cu gazele naturale, produsele petroliere, electricitatea sau lemnul masiv de foc. Un aspect foarte important este faptul ca in compozitia brichetelor de lemn nu sunt incluse substante chimice si nici aditivi. Aceste brichete sunt ideale a fi folosite pentru cuptoarele de paine sau pentru cuptoarele de pizza.

Brichete de lemn

Nu trebuie modificata structura centralei de incalzire pe lemne pentru folosirea brichetelor de lemn. Prezinta usurinta si comoditate in utilizare. Acest combustibil solid prezinta o utilizare larga la nivel mondial. Si sectorul industrial foloseste Brichete De Lemn. Acestea contin o cantitate de nouazecisidoi la suta substanta uscata. Din analiza calculelor statistice efectuate rezulta ca douazeci de kilograme de brichete de lemn produc o cantitate foarte redusa de cenusa. Nivelul acesteia este cu aproximatie de trei sute de grame.

Nu contin deloc substante toxice. Au o putere energetica destul de ridicata. Mirosul de fum din timpul arderii este aproape insesizabil. Pentru a se incalzi doua camere dintr-o locuinta timp de o luna sunt necesare cincisute de kilograme de brichete din rumegus. Aceste brichete din lemn se ambaleaza in saci de zece, douazecisicinci de kilograme sau chiar in cantitati mai mari. Trebuie luata in considerare si evolutia preturilor combustibililor termici.

Brichete de lemn

De la an la an se constata o crestere semnificativa a preturilor atat la gazele naturale, cat si in ceea ce priveste lemnul pentru foc. O tona de Brichete De Lemn este echivalentul a patru metri steri de lemn pentru foc. Acest calcul poate suferi modificari in functie de esenta lemnului. De exemplu, lemnul uscat de brad este o esenta usoara si cantareste cu aproximatie trei sute de kilograme pe metru cub. Lemnul de fag sau stejar este o esenta grea si cantareste cu aproximatie sase sute de kilograme pe metru cub.

Citeste si...

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Cele mai importante beneficii ale unei ferestre termopan Brasov Atunci cand vreti sa va renovati …

Close