Thursday , July 18 2024

Biserica Fortificata

Ce biserica fortificata as putea vizita in Brasov?

Daca te-ai intrebat ce biserica fortificata ai putea vizita in Brasov, avem vesti grozave pentru tine. In primul rand, trebuie sa ai la cunostinta faptul ca in judetul Brasov exista mai multe optiuni in acest sens.

In randurile de mai jos ti-am pregatit informatii pretioase in ceea ce priveste bisericile fortificate care pot fi vizitate. Citeste in continuare si afla care ar putea fi optiunile tale. In plus, vei afla si ce alte astfel de biserici se bucura de o mare popularitate in toata Transilvania.

Biserica fortificata Brasov

Judetul Brasov este ideal pentru toti cei care isi doresc sa viziteze o biserica fortificata. Daca te atrage ideea de a vizita o asemenea biserica, iata care iti pot fi optiunile!

1. Biserica fortificata Prejmer

In mod evident, nu puteam incepe prezentarea bisericilor fortificate din Brasov fara a aduce in discutie biserica de la Prejmer. In primul rand mentionam faptul ca este o biserica foarte veche, fiind construita incepand cu anul 1218. In acel an, Cavalerii Teutoni au pus bazele constructiei.

Biserica FortificataAceasta biserica este adapostita de o cetate construita pe baza unei basilici vechi romane. De mentionat este faptul ca incepand cu anul 1999 biserica face parte din Patrimoniul UNESCO. In Ghidul Verde Michelin, destinat turismului, aceasta biserica impreuna cu cetatea are trei stele Michelin. Acesta este un lucru interesant cu atat mai mult cu cat este singurul loc turistic care are acest privilegiu.

2. Biserica fortificata de la Harman

Harman din judetul Brasov este localitatea in care se afla biserica evanghelica fortificata care poarta acelasi nume. Biserica Harman a fost construita in secolul XIII si trebuie mentionat ca istoria ei este legata de prezenta Ordinului Cavalerilor Teutoni.

Aceasta biserica a fost construita in stil baroc si trebuie mentionat ca orga functioneaza si in clipa de fata. Interiorul este decorat foarte frumos, cu covoare cu motive orientale.
3. Biserica fortificata din Viscri

Sa nu uitam de Biserica din Viscri, care se afla de asemenea tot in judetul Brasov. Aceasta biserica este localizata in comuna Bunesti, judetul Brasov. Este de asemenea un monument istoric al zonei, si a fost inclus pe lista UNESCO inca din anul 1999.

De precizat este faptul ca aceasta biserica a fost construita inca din secolul al XIII pe locul unei vechi bazilici romane. Aceea a fost construita in secolul al XII-lea. De mentionat este faptul ca acest sat a inceput sa devina popular dupa ce printul Charles si-a cumparat o locuinta in sat.

Sa nu uitam de asemenea nici de faptul ca satul Viscri se afla pe lista patromodiului UNESCO. Biserica este in continuare foarte bine conservata chiar si acum, si poate fi vizitata.

Exista si posibilitatea de a vedea si un muzeu in care sunt expuse obiecte si straie populare ale sasilor care au locuit in apropiere. Orga este de asemenea functionala.

Alte biserici fortificate

Nu doar Brasovul se poate mandri cu astfel de biserici si obiective turistice. De exemplu, poate fi vizitata si biserica fortificata Valea Viilor. Aceasta se afla la randul ei in Patrimoniul UNESCO.

Se poate vizita si biserica fortificata Saschiz, care de asemenea se bucura de foarte mare popularitate. Aceasta a fost ridicata in secolul al XIII-lea si apartine stilului gotic. Chiar si printul Charles a fost de cateva ori la aceasta biserica fortificata.

Close