Friday , June 21 2024

Asfaltare Pret

Factorii care stabilesc asfaltare pret

Pentru majoritatea persoanelor care se gandesc sa isi asfalteze curtea, informatiile despre asfaltare pret sunt deosebit de importante. Cunoscand cele mai importante detalii in legatura cu pretul asfaltarii care include si manopera dar si materialele, isi pot face calcule.

Astfel pot afla daca intr-adevar isi permit asfaltarea curtii sau daca trebuie sa se reorienteze sau sa mai astepte.

Acest articol va prezinta cei mai importanti factori care influenteaza in mod direct costurile finale pentru lucrarile de asfaltare curti. Cititi cu atentie si descoperiti care sunt acestia!

Asfaltare pret: Ce factori influenteaza pretul?

Un Asfaltare Pret final in ceea ce priveste lucrarile de asfaltare a curtii depinde de o serie de factori, cum ar fi de exemplu dimensiunea curtii, starea actuala a suprafetei, dar si tipul de asfalt folosit si timpul necesar pentru a finaliza lucrarea de asfaltare.

1. Dimensiunea curtii

Primul factor pe care il ia fiecare firma care se ocupa de asfaltare, il reprezinta dimensiunea curtii pe care urmeaza sa o asfalteze. In general, cu cat o curte are o suprafata mai mica de asfaltat, cu atat pretul este mai mic.

Probabil va intrebati de ce, iar raspunsul este simplu. Cu cat este mai mica suprafata curtii, cu atat mai putin material se foloseste pentru asfaltare, si este nevoie de mai putin timp si mai putina munca pentru asfaltare.

In schimb, cu cat este mai mare curtea casei, u atat va fi nevoie de mai mult material pentru asfaltare. Va fi nevoie si de mai mult timp pentru a finaliza proiectul, si se va munci mai mult. Deci, este cat se poate de firesc ca in aceste conditii, pretul final pentru asfaltarea curtii sa fie mai mare.

2. Starea actuala a curtii

Starea actuala a suprafetei, reprezinta de asemenea un alt factor important despre care trebuie mentionat ca influenteaza pretul asfaltarii curtii.

Asfaltare PretIn cazul in care suprafata existenta este acoperita cu o alta structura, cum ar fi dale sau piatra, este nevoie de indepartarea acestora inainte de a se putea incepe lucrarea de asfaltare a curtii. Acest proces de pregatire a curtii pentru asfaltare poate adauga costuri suplimentare.

De asemenea, in cazul in care suprafata existenta este deteriorata sau este nevoie sa fie reparata inainte de a se putea asfalta, pretul total al proiectului va creste.

In schimb, atunci cand curtea este gata pregatita pentru a fi asfaltata, daca trebuie doar turnat asfaltul, pretul final al lucrarii va scadea.

3. Tipul de asfalt ales

Exista mai multe tipuri diferite de asfalt disponibile pentru asfaltare, inclusiv in ceea ce priveste curtile. Cea mai ieftina optiune o reprezinta asfaltul standard, dar acesta nu are caracteristici speciale. Exista asfalt modificat cu polimeri care este foarte rezistent la temperaturi extreme dar si la uzura. Exista de asemenea asfalt poros, care permite ca apa sa se scurga iar astfel previne inundatiile si alunecarile de teren.

De asemenea, mai exista si asfalt colorat, care poate fi ideal atunci cand doriti sa adaugati un strop de culoare curtii.

Asfaltul standard este cel mai ieftin, deci cand aveti buget redus, aceasta este solutia ideala. Daca alegeti asfalt de calitate mai buna, cu caracteristici mai bune decat ale asfaltului standard, veti plati mai multi bani.

4. Timpul necesar pentru asfaltare

In mod evident, atunci cand se calculeaza asfaltare pret pentru o curte, si timpul necesar pentru asfaltarea curtii conteaza foarte mult.

Avand o suprafata mare si fiind nevoie ca firma sa lucreze 4 – 5 zile pentru asfaltare (incluzand si pregatirea suprafetei), veti plati mai mult decat daca lucrarea ar dura o singura zi.

Concluzie

Exista mai multi factori care pot fi adusi in discutie cand vine vorba despre asfaltare pret. Este important sa cunoasteti acesti factori, iar astfel puteti afla daca vi se cere pretul corect pentru asfaltara curtii.

Citeste si...

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Cele mai importante beneficii ale unei ferestre termopan Brasov Atunci cand vreti sa va renovati …

Close